Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Masterfase

Sociologie

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, volg dan een master. De Universiteit van Amsterdam heeft zo’n 240 masterprogramma’s, die een of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Master Sociologie

Je kunt je verder in het vakgebied specialiseren met de eenjarige master Sociologie, waarbij je kunt kiezen voor de Nederlandstalige doorstroommaster of één van de specialistische tracks zoals Migration and Ethnic Studies of Social Problems and Social Policy.

Onderzoeksmaster Social Sciences

 Voor studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek is er de tweejarige research master Social Sciences. Voor alle research masters geldt een selectieprocedure. Een commissie beoordeelt of een student over de juiste kwalificaties, motivatie en betrokkenheid beschikt voor wetenschappelijk onderzoek.

Overige masters 

Met een bachelor Sociologie heb je ook toegang tot andere masters. Als je tijdens je bachelor een minor (met soms aanvullende vakken) in een andere sociaalwetenschappelijke opleiding hebt gevolgd, heb je toegang tot de masters van die opleiding, bijvoorbeeld Onderwijskunde of International Relations. Voor sommige masters gelden uitgebreidere instroomeisen en/of dien je een verzoek tot toelating in te dienen bij de examencommissie van die opleiding. 

Graduate School of Social Sciences 

De Graduate School of Social Sciences biedt een grote variatie aan Nederlandstalige en Engelstalige masters en research masters in de sociale wetenschappen. Elk jaar verwelkomt de GSSS zo’n duizend studenten in haar disciplinaire en multidisciplinaire programma’s in de vakgebieden Antropologie, Politicologe, Sociologie, Socialegeografie, Planologie en Ontwikkelingsstudies. De GSSS is een dynamisch, veelzijdig instituut dat zich kenmerkt door hoge academische standaarden, een internationale omgeving en een levendige academische gemeenschap.

Duale masters

 Na je bachelor Sociologie kun je ook kiezen voor een duale master: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf tot twee jaar, inclusief (betaalde) stage. Met de bachelor Sociologie heb je toegang tot de master Journalistiek en Media en Redacteur/editor. Voor alle duale masters geldt – in verband met het beperkte aantal stageplaatsen – een selectieprocedure.