Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Onderwijskwaliteit

Docent van het Jaar

Docent van het Jaar

Goede docenten staan aan de basis van goed onderwijs. UvA-studenten plukken iedere dag de vruchten van enthousiaste, behulpzame en inspirerende docenten. De UvA organiseert daarom in samenwerking met de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenunie eens per jaar de Docent van het Jaar verkiezing.

Breng je stem uit!

Dit jaar kunnen UvA-studenten tussen dinsdag 2 en dinsdag 9 april online een stem uitbrengen. De ACTA en het AMC houden een eigen verkiezing. 

Gewogen gemiddelde

Voor de verkiezing is een wegingsmechanisme ontwikkeld dat rekening houdt met factoren als het aantal studenten en docenten binnen de verschillende opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam. Op basis daarvan komt er per faculteit een winnaar uit de bus.

Uiteindelijke winnaar

De faculteitswinnaars worden vervolgens beoordeeld door een jury, bestaande uit studenten van alle faculteiten. Op de Onderwijsdag van dinsdag 28 mei 2019 wordt de Docent van het Jaar bekend gemaakt. Gedurende het nieuwe academische jaar is de verkozen Docent van het Jaar de ambassadeur voor goed onderwijs en goed docentschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Vorige winnaars

Vorige winnaars waren Antoinette Muntjewerff, Bas de Bruin, Joris Marée, Mieke Mulder, Jan van Maarseveen, Gerben Moerman, Sander Bais, Peter Starreveld, Mathieu de Bakker en Maria Bonaria Urban.

De verkiezing 'Docent van het Jaar' bestaat sinds 2007 in het huidige format. Voor die tijd bepaalde een jury, bestaande uit drie docenten en twee studenten, wie Docent van het Jaar werd.