Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Bachelor

Inschrijven bachelor

Vanwege het coronavirus heeft OCW besloten de inschrijfdeadline voor bacheloropleidingen te verzetten naar 1 juni. De situatie heeft ook gevolgen voor UvA Matching en de selectieprocedure bij selectieve opleidingen. Houd in de komende tijd de opleidingspagina in de gaten voor meer informatie.

 • 2. Schrijf je in via Studielink

  LET OP: Vanwege het coronavirus heeft OCW besloten de inschrijfdeadline voor bacheloropleidingen te verzetten naar 1 juni. De situatie heeft ook gevolgen voor Matching en de selectieve opleidingen. Check in de komende tijd de opleidingspagina voor meer informatie.

  Schrijf je in via Studielink.
  Sommige opleidingen hebben een numerus fixus of selectieprocedure en een andere deadline voor inschrijving. Soms moet je je, naast Studielink, ook inschrijven bij de opleiding zelf.
  Na de deadline is toelating alleen nog mogelijk in specifieke gevallen.

 • 4. Betaal het collegegeld

  Je bent pas ingeschreven als je aan zowel de inschrijf- als de betalingsverplichting hebt voldaan (en je bent toegelaten tot de opleiding in geval van een numerus fixus/selectie).

 • Controleer altijd bij je opleiding of je je apart moet inschrijven voor vakken (de uiterlijke datum van inschrijving voor vakken kan al vóór 1 september of 1 februari liggen!).
 • Pas wanneer je bent ingeschreven, kun je gebruikmaken van de onderwijs- en studentenvoorzieningen en tentamens afleggen.
 • Studielink houdt je tussentijds op de hoogte van de status van je inschrijving.