UvA Bachelordag: 14 oktober

Oriënteren op je studiekeuze

Kom tijdens de UvA Bachelordag kennismaken met de UvA en ontdek welke bacheloropleiding het beste bij je past. Bekijk het volledige programma en meld je snel aan.

Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor de Bachelordag op zaterdag 14 oktober. Download onderstaand programma voor een overzicht van alle rondes en locaties om je eigen programma samen te stellen.

Let op: Heb je alleen interesse in Biomedische wetenschappen, Geneeskunde, Medische informatiekunde, Psychobiologie of Psychologie? Kom dan naar de Voorlichtingsavond Gezondheid op dinsdagavond 31 oktober in het AMC!

Programma Bachelordag

 • Voorlichtingsrondes: alle opleidingen geven informatie in rondes van een uur.
 • Informatiemarkten: alle opleidingen zijn vertegenwoordigd op één van de markten, in de app zie je welke opleiding je op welke locatie kunt vinden. Op het Roeterseiland vind je ook informatie over wonen in Amsterdam en activiteiten naast je studie.
 • Speedcoaching Studiekeuze: twijfel je nog over je keuze, weet je helemaal niet waar je moet beginnen of kom je juist niet verder met een keuze maken? In een gesprek van 10 minuten kun je jouw vragen en twijfels voorleggen aan een studiekeuzecoach van de UvA. Je krijgt praktische tips en adviezen over wat je verder kunt gaan doen om tot een keuze te komen.
 • Rondleiding Roeterseilandcampus: laat je rondleiden langs de UvA-gebouwen op de Roeterseilandcampus. Studenten vertellen je over alle faciliteiten die de campus je biedt en waar jij straks komt te studeren.
 • Taal en Toekomst: een taal studeren maakt je specialist van de cultuur, economie en politiek van het land. Studenten, docenten en alumni laten je zien dat je een goede toekomst tegemoet gaat met een talenstudie op zak!
 • Open huis Kunstgeschiedenis en Cultuurwetenschappen: bezoek het prachtige pand van Kunst- en cultuurwetenschappen. Je kunt onderwijsruimtes bekijken, koffie drinken met de studenten in de kantine en docenten ontmoeten. Docenten laten je ook alvast zien waar de opleiding straks over gaat. Locatie: gebouw BG2 tegenover de Infomarkt, tussen 10.30 - 17.00 uur.

De UvA Bachelordag-app

In de week voorafgaand aan de UvA Bachelordag ontvang je een e-mail met een downloadlink en een wachtwoord. Met de Bachelordag-app:

 • Heb je je persoonlijke programma-overzicht bij de hand.
 • Ontvang je een herinnering over jouw ronde(s), met de tijd en locatie.
 • Blijf je op de hoogte van statusupdates of veranderingen aan het programma.

LET OP: als je de app wilt gebruiken, meld je dan aan voor de UvA Bachelordag uiterlijk op 13 oktober vóór 14 uur. Als je je na dit tijdstip aanmeldt, kun je de app niet meer gebruiken.

Praktisch

 • Kom met het openbaar vervoer en niet met de auto. Er is weinig tot geen parkeergelegenheid in de binnenstad en op het Science Park. Kom je toch met de auto, lees hier dan suggesties voor parkeermogelijkheden bij UvA-locaties.
 • Vanwege drukte kun je niet meer dan 1 van je ouders/verzorgers/begeleiders meenemen.
 • Heb je een functiebeperking en speciale voorzieningen nodig om de Bachelordag te kunnen bezoeken? Laat dit vooraf even weten via studiekiezer@uva.nl.

Voorlichting voor je ouders: 30 oktober

Op 30 oktober kunnen je ouders een voorlichting bijwonen over hoe ze jou het beste kunnen begeleiden bij je studiekeuze.

Vragen?

Heb je vrage over de UvA Bachelordag of over studeren aan de UvA in het algemeen? Stel ze aan de Student Service Desk (+31 (0)20 525 1401). Op de dag zelf kun je eventuele vragen stellen via de Bachelordag-app.

Bachelordag 2016

Bachelordag 2016, foto: Robert Tjalondo

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

20 september 2017